Kék hírek

2022.09.21. 15:59

Továbbra is letartóztatásban a társára baltával támadó férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványára a bíróság további három hónappal hosszabbította meg annak a férfinak a letartóztatását, aki tavaly decemberben társát ütötte meg egy baltával.

Főügyészség

Forrás: Főügyészség

A nyomozás adati szerint a 25 éves férfi 2021. december 22-én délelőtt együtt italozott a sértettel Székesfehérváron, a Hosszúsétatér közelében lévő erdőben.

Miután vitába keveredtek, a férfi kivette a sértett kezéből a baltát, amivel éppen fát vágott, és annak tompa felével kétszer fejen ütötte társát.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és az eljárás jelenlegi szakaszában zajlik annak tisztázása, hogy a sértettnél kialakult szemsérülés maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást eredményezett-e. 

A Székesfehérvári Járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását bűnismétlés miatt  rendelte el a bűncselekmény elkövetését követő napon, jelenleg pedig az ügyészség indítványa szerint azt további három hónappal meghosszabbította.

A bíróság döntése ellen a terhelt fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!