Frissen Fejérből

2022.09.20. 08:33

Bódult állapotban vezetett egy sárbogárdi férfi

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 36 éves sárbogárdi lakossal szemben.

Police.hu

Forrás: pexels

A nyomozás adatai szerint a férfi személygépjárművel 2022. február 2-án nem sokkal 1 óra után Szabadhídvég külterületén, a 6404-es számú úton közlekedett, amikor a pélpusztai bekötő út kereszteződésénél a rendőrök megállították. Az ellenőrzés során a gépkocsi jobb első ülésének hátsó háttámlájából kábítószergyanús anyag került elő, ezért a sofőrt az Enyingi Rendőrőrsre előállították, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben. A teszt MDMA és AMP reagensekre pozitivitást mutatott, ezért a férfit az orvosi ügyeletre szállították mintavétel céljából, és a vezetői engedélyét elvették - olvasható a police.hu-n.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő a mintákban kábítószert mutatott ki, mely alapján az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gyanúsított a járművezetéskor a vezetési képességre károsan ható szerek által befolyásolt állapotban volt. A férfi kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését tagadta, elmondta, hogy nem érezte magát bódult állapotúnak a vezetés során, és korábban ugyan fogyasztott drogot, de a vezetés előtt közvetlenül nem.

A székesfehérvári rendőrök a napokban befejezték a sárbogárdi férfival szemben folytatott ügy vizsgálatát, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek átadták.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására. A szeszes italok és a bódító szerek használata már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti!

„… hogy mindenki hazaérjen!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában