Frissen Fejérből

2022.08.22. 11:07

Videó a simontornyai vasúti átjáróban rekedt autósról

Az Igar és Cece által "közrefogott" Simontornyán történt majdnem súlyos baleset a közelmúltban.

Szanyi-Nagy Judit

Rossz döntést hozott a fehér autóban ülő sofőr

Forrás: MÁV közösségi oldal

Augusztus 11-én lapunk is megírta a Borsra hivatkozva: egy vidám, balatoni kikapcsolódásról utazott haza Kerékgyártó Gyula, a férfi felesége és barátai, amikor hatalmas dugóba kerültek egy vasúti átjáró előtt a Tolna megyei Simontornya közelében. Annak ellenére, hogy a sor szinte lépésben haladt, a Gyula előtti sofőr hatalmas hibát követett el: ráhajtott a sínekre, a sorompó pedig halálos ketrecbe zárta. A sofőr ezután teljesen lefagyott, a mögötte várakozó Gyula viszont a tettek mezejére lépett, és új születésnappal ajándékozta meg a kocsiban ülő öt embert.

Az eset augusztus 7-én, a déli órákban történt, amikor egy személygépkocsi Simontornyán, a 64-es számú főúton Igar irányából, a 61-es számú főút felé tartott. A vasúti kereszteződéshez érve a sofőr figyelmen kívül hagyta a fényjelző készülék tilos jelzését és a kereszteződésben a sínekre hajtott – ezt már a baon.hu tette hozzá.

A főhős Kerékgyártó Gyula már azelőtt dudált és villogott, hogy lecsukódott volna a sorompó, mert látta, hogy baj lesz, és hogy nem fog beférni az autós, a lámpa pedig pirosra váltott. S noha az életmentő mozzanat nem kifejezetten látszódik-hallatszódik a MÁV által nemrég közzétett videón, sejthető, hogy valóban ez történik, hiszen a gyalogosok többször is hirtelen hátrafordulnak és meg-megállnak a kritikus pillanatokban.

Nézzék meg a videót olvasóink is:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!