Frissen Fejérből

2022.08.03. 15:00

Több autónak is nekiment, miközben menekült a rendőrök elől az embercsempész Fehérváron

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal az embercsempésszel és felbújtójával szemben, aki megpróbált elmenekülni a rendőri intézkedés elől, és közben több autóba belehajtott, majd elfutott.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A férfi 2021. május 27-én a szerb határ környékén kisteherautójába 14 szír és 1 palesztin állampolgárságú illegális bevándorlót vett fel, hogy őket, a társával történt előzetes egyeztetés szerint pénzért Ausztriába szállítsa. Közlekedése során folyamatosan telefonon tartott kapcsolatot a társával, majd amikor Székesfehérváron ellenőrzés alá kívánták vonni a rendőrök, a férfi nagy sebességgel menekülni kezdett.

Több utcába behajtott, négy gépkocsinak nekiment, majd az egyik ütközés során az autója első kerekei kitörtek, így nem tudott tovább haladni. A férfi ekkor kiszállt a kocsiból, és elszaladt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a baleset következtében a raktérben utazó személyek megsérültek-e.

Forrás: police.hu

A rendőrök elfogását követően őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára letartóztatásba került. Az ügyészség a férfival szemben – aki jogosítvánnyal nem rendelkezik – vádat nyújtott be minősített embercsempészés bűntette mellett járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, valamint cserbenhagyás vétsége miatt, míg társát felbújtóként elkövetett minősített embercsempészés bűntettével vádolja. Mindkét elkövetővel szemben végrehajtandó szabadságvesztésbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés az indítvány, illetve az embercsempész vonatkozásában az ügyészség a közúti járművezetéstől eltiltásra is indítványt tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!