Néhányan nem bírták cérnával

2022.08.26. 10:48

A rendőrautó üvege sem úszta meg épségben a szurkolói vonulásokat

A megyeszékhely önkormányzata - a fehérváriak korábbi döntésének megfelelően – idén sem rendezte meg városi tűzijátékot augusztus 20-án, a német ultrák tegnapi felvonulásukkor azonban gondoskodtak arról, hogy ezt felülírják. Tűzijátékkal, füstfáklyákkal és petárdákkal várták az esti meccset, amely atrocitásoktól sem volt mentes.

Fotó: NAGY NORBERT

Hogy ne történjen komolyabb rendbontás a készenléti rendőrség nagy erőkkel vonult ki Székesfehérvár belvárosába. Bár  a német szurkolók nagy része – a hozzánk beérkező információk alapján – békésen vonult 2 óra után a Városház térről az arénába, azonban közülük néhányan nem bírták cérnával az idegek harcát, a túlbuzgóság több esetben is tettekben megmutatkozott. Sajnos olyan információk is eljutottak hozzánk, hogy az egyik belvárosi étterem előtt letépték egy magyar szurkoló mezét, valamint egy telefonfülke ablakát is betörték még a vonulások előtti éjszakán. Erről azonban hivatalos megerősítést azóta sem érkezett, de a képek és a helyszíni beszámolók mindenesetre erről tanúskodtak.

Fotós: Nagy Zoltán Péter / FHM

Igyekeztünk a rendőrségtől információt kapni az atrocitásokkal kapcsolatban, mint kiderült, hozzájuk csupán egy esetben érkezett bejelentés és egyik sem az általunk említett. 

– Elektronikus úton történt megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a MOL Fehérvár FC és 1. FC Köln labdarúgó-mérkőzéssel összefüggésben - válaszadásunkig (ma reggel 9 óráig) - egy esetben érkezett bejelentés a rendőrségre. 2022. augusztus 25-én 13 óra 55 perckor Székesfehérváron, a Palotai úton ismeretlen tettes egy ismeretlen tárggyal megrongálta egy rendőrségi szolgálati gépjármű oldalsó üvegét, melynek következtében az betörött, és anyagi kár keletkezett benne. Az eset körülményeit a rendőrség válaszadásunkkal egyidejűleg is vizsgálja – olvasható a levelükben.

Ezektől az atrocitásoktól eltekintve kijelenthető, hogy a csütörtöki nap egy igazi ünnep volt a városban, a futball ünnepe, ahol mindenki egy emberként szurkolt a Vidi győzelemért. És bár a végén nem jött össze a huszáros hajrá, ez nap minden bizonnyal sokaknak örök emlék marad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!