Frissen Fejérből

2022.08.29. 11:08

2 millió forintnyi ÁFA elhallgatásával okozott vagyoni hátrányt egy férfi Fejér megyében

Fejér Megyei Főügyészség

Képünk illusztráció

Forrás: pixabay

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a Fejér megyei férfivel szemben, aki 2020-ban mintegy 2.000.000,- Ft általános forgalmi adó elhallgatásával okozott vagyoni hátrányt a költségvetésnek.

A vádirat szerint a férfi 2011-től önálló cégjegyzési jogosultsággal rendelkező képviselője a főként villanyszereléssel foglalkozó cégnek. A vádlott a gazdasági társaságot egy személyben irányító, a tevékenységében aktívan közreműködő személy, aki a cég nevében szerződéseket kötött, számlákat írt alá, a bankszámla felett önállóan rendelkezett és arról készpénzben felvette a partnerek által átutalt összegeket. A férfi által képviselt cégnek 2020-ban bevételei keletkeztek, azonban kizárólag január hónapra vonatkozóan nyújtott be adóbevallást, amellyel összesen mintegy 2.000.000,- Ft vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A vádlott 2020-ra vonatkozóan beszámolót sem tett közzé, a társaság iratanyagát nem őrizte meg, amellyel a valós vagyoni pénzügyi helyzetének áttekintését és ellenőrzését meghiúsította.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!