Frissen Fejérből

2022.06.22. 14:38

Börtönbe kerülhet a Fejér megyei férfi, aki idős embert lopott meg

A Székesfehérvári Járási Ügyészség lopás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Székesfehérvár belvárosában egy idős férfitől lopta el értékeit.

Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vád szerint a 35 éves elkövető 2021. május 31-én 14.oo óra körül a 86 éves férfi közelébe lopózott, majd hátulról belenyúlt a kosarába, és elemelte a kulcscsomóját.

Mivel a sértett észlelte a szorosan mögötte haladó elkövetőt, ezért megfordult, és megszólította a férfit. 

Ezután az elkövető elfutott, és a 3000,-Ft értékű kulcscsomót egy közeli kukába dobta, ahol később azt a rendőrök megtalálták, így a lopási kár megtérült.

Az ügyészség szabálysértési értékre zsebtolvajlás útján elkövetett lopás vétsége miatt vádat emelt a férfival szemben, aki tagadja a bűncselekmény elkövetését. 

A többszörös visszaeső elkövetővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása a büntetési indítvány.

Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség arra az esetre, ha a terhelt beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a vádban mértékes indítványt tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!