Frissen Fejérből

2022.04.11. 09:39

Hónapokon át fosztogatta a fehérvári üzleteket egy 33 éves helyi férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a székesfehérvári férfinak a letartóztatását, aki hónapokon át lopott, egy alkalommal pedig lefújta az őt feltartóztató női alkalmazottat, hogy megtarthassa az ellopott árut.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a 33 éves férfi idén januártól április 6-ig összesen 10 alkalommal lopott társával két áruházlánc fehérvári üzleteiből különböző műszaki cikkeket és szeszes italokat 50.000,-Ft-ot el nem érő összegben.


A gyanúsított 2022. április 4-én egy üveg alkoholt rejtett a táskájába, azonban a pénztáros távozásakor megpróbálta feltartóztatni, karját megfogta, mire a férfi spray-vel lefújta a nőt, és az elemelt áruval távozott. Két nap múlva ugyanebből a boltból próbált újból szeszes italt lopni, ekkor azonban a dolgozók feltartóztatták, és értesítették a rendőröket, akik őrizetbe vették. Az ügyészség a sorozatjelleggel elkövetett cselekmények és a férfi személyi körülményei okán bűnismétlés veszélyére hivatkozással tett indítványt a letartóztatására.


A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést. A döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!