Frissen Fejérből

2022.04.05. 14:25

Fél éven át lopkodta a fürdőzök pénzét az öltözőszekrényből egy férfi Fejér megyében

A Székesfehérvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a bűnügyi felügyelete elrendelését, aki egy Fejér megyei település fürdőjének öltözőjéből eltulajdonította a vendégek értékeit.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Biztonsági kamera felvétele / Ügyészség

A megalapozott gyanú szerint a férfi a fürdő férfiöltözőjének szekrényeit egy magával vitt hamis kulccsal kinyitotta, és az ott talált készpénzt magához vette, majd a helyszínről távozott. A férfi 2021. szeptember 18. és 2022. március 19. között 12 sértettől egyenként 5.000,- és 365.000,- Ft közötti készpénzt, 150,- Eurot, valamint 100,- US dollárt tulajdonított el. A férfi 46 sértettől akart még készpénzt eltulajdonítani, azonban cselekményei kísérleti szakban maradtak. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, cselekményét a vele szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje, valamint feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt állva, sorozatjelleggel követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 4 hónapra elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával. A döntés fellebbezés hiányában végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!