Frissen Fejérből

2022.03.03. 11:09

Kiszolgáltatott helyzetű férfit zsákmányolt ki egy emberkereskedő Enyingen

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2012- től, Enyingen egy kiszolgáltatott helyzetű férfit erőszakkal munkavégzésre kényszerített, számára fizetséget nem biztosított.

Főügyészség

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a sértett az albérlete megszűnése miatt anyjával együtt lakhatás nélkül maradt, emiatt kiszolgáltatott helyzetbe került. A gyanúsított ezt kihasználva a sértettet 2012-től fenyegetéssel, illetve erőszakkal arra kényszerítette, hogy házkörüli munkákat végezzen megfelelő élelmezés biztosítása nélkül. 

A férfi a sértettet a lakóháza garázsának dohos, koszos, fűtetlen tárolóhelyiségében szállásolta el, ahol folyóvíz, illemhely nem volt. A gyanúsított a férfit megalázó, gyalázó kifejezésekkel illette, anyjának 2016-ban történt haláláig anyja havi jövedelmét is elvette. A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely a jelenlegi minősítés mellett 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. A tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítás megnehezítésének a veszélye fennáll, továbbá a hosszú elkövetési időre tekintettel a bűnismétléstől is alaposan tartani lehet. 

A Székesfehérvári Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását elrendelte, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!