Frissen Fejérből

2022.02.15. 11:12

Veszélyes hulladékot tárolt az ingatlanán egy Fejér megyei férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az udvarán gépjármű bontásából származó veszélyes, valamint egyéb hulladékot tárolt engedély nélkül.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels

A férfi elhatározta, hogy a bontásra szánt gépjárművek szétszereléséből származó fémet eladja, amelyből anyagi haszonra tesz szert. A vádlott a 2021. február 25-ét megelőzően megszerzett gépjárműből, valamint a korábban az ingatlanán elhelyezett tárgyakból hulladéknak minősülő anyagokat halmozott fel, és azt az udvarán rendezetlen módon tárolta. A vádlott a gépjármű bontását a jogszabályban előírt képesítés és engedély nélkül végezte, a hulladékot pedig anélkül kezelte, hogy hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkezett volna. A bontott gépjármű súlya önmagában meghaladta az 1000 kg-ot, valamint az egyéb hulladék mennyisége 6 m³ volt, így a férfi az ingatlanon együttesen jelentős mennyiségű hulladékot tárolt. A hulladékok között veszélyes hulladéknak minősülő bontott gépjárműalkatrészek, kiselejtezett hűtők, akkumulátor, égésből visszamaradt salak, elektronikai berendezések hulladékai voltak. Ezen veszélyes hulladékok alkalmasak a környezet vagy élő szervezet egyedének veszélyeztetésére, azonban a veszélyeztetés nem tekinthető jelentős mértékűnek, így nem okoz környezetkárosítást.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!