Frissen Fejérből

2022.02.16. 12:00

Húsklopfolóval verte fejbe idős apját egy dunaújvárosi férfi

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a dunaújvárosi férfival szemben, aki egy vita során ittasan egy húsklopfolóval többször fejen ütötte az apját, majd őt vérző sérüléseivel magára hagyta.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a terhelt 2021. június 26-án ittasan vitatkozott 72 éves apjával, amelynek  során a sértett a konyhaszekrényből egy húsklopfolót vett elő, azzal a fia felé ütött, de nem  találta el. A férfi a sértett kezéből a húsklopfolót kicsavarta, majd azzal többször a fejére,  valamint bal karjára sújtott, amelynek következtében az idős férfi feje vérzett és a  konyhában összeesett. Ezt követően az elkövető a magatehetetlen apját a lakásban magára hagyta, otthonról elment, és csak másnap délelőtt tért vissza. Ekkor észlelte, hogy  az apja továbbra is mozdulatlanul fekszik, ezért értesítette a mentőszolgálatot.  Az eszméletlen, kórházba szállított sértettnél életveszélyes állapot lépett fel, nála súlyos  egészségromlás következett be. Az idős férfi a bántalmazását röviddel megelőzően  koronavírus fertőzésen esett át, amely miatt kórházi ellátásra szorult és legyengült  egészségi állapotban volt. 

 

A vádlott az idős koránál és egészségi állapotánál fogva védekezésre korlátozottan képes  apját erős vérzéssel, jelentős fájdalommal járó sérülést okozva bántalmazta, majd a  magatehetetlen sértettet hosszú időre magára hagyva belenyugodott abba, hogy akár az  életét is elveszítheti.  A sértettet jelenleg egy időseket gondozó intézetben ápolják, az állapota miatt a  cselekvőképességét kizáró gondnokság alá helyezésével összefüggésben folyik bírósági  eljárás.

 

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől  eltiltást, a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből való kizárást, valamint a  letartóztatás fenntartását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!