Frissen Fejérből

2022.02.25. 10:47

Fenyegetés Fejérben - Fejszével tört volt élettársa testvérére és annak családjára a 32 éves férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többszörösen minősített magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt vádalt emelt azzal a férfival szemben, aki egy Fejér megyei településen fejszével tört be volt élettársa testvérének házába, ahol őt és családját fenyegette.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 32 éves nagyberényi férfi 2021. június 2-án a nap folyamán volt élettársa testvérét többször felhívta telefonon, hogy párja holléte iránt érdeklődjön. Mivel a sértettet zavarták a férfi hívásai, ezt közölte is vele, és mivel nem hagyott fel a zaklatásával, az esti órákra letiltotta annak hívószámát. Az elkövető mintegy 130 alkalommal kezdeményezett hívást a sértett irányába. 

A férfi a nap folyamán alkoholt és kábítószert fogyasztott, így az éjszakai órákban már ittas és bódult állapotban kereste fel a sértettet lakóhelyén, és egy fanyelű fejszével a ház zárt bejárati ajtajának üvegét lábbal berúgta és a szerszámmal betörte, majd oda bement. A férfi a házban volt élettársát kereste, és a sértetteket azzal fenyegette, hogy megöli őket, miközben a fejszét fenyegetően feje fölé emelte. Mivel a házban párját nem találta meg, felhagyott cselekményével, és távozott. 

Cselekménye miatt a bíróság a férfit 2021. június 4-én a mozgását nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett bűnügyi felügyelet alá helyezte. A férfi 2021. november 9-én a lábbilincset megrongálta, annak szíját lábáról levágta, és elhagyta a lakását. 

A Büntetőtörvénykönyv szerint fogolyszökés vétségét követi el, aki abból a célból, hogy az ellene folytatott büntetőeljárás alól kivonja magát, a bűnügyi felügyelet tartama alatt a számára meghatározott területet, lakást, a kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elhagyja. Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben többszörösen minősített magánlaksértés bűntette mellett többrendbeli minősített zaklatás vétsége és fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat. 

A büntetett előéletű férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, valamint a letartóztatás fenntartását indítványozta az ügyészség.

A vádiratban az eljárás gyorsítása érdekében az elkövető beismerő vallomása és tárgyaláshoz való jogról történő lemondása esetére mértékes indítványt is tett az ügyészség. A kábítószer fogyasztása miatti eljárást az ügyészség feltételesen felfüggeszteni rendelte, miután a férfi vállalta a megelőző-felvilágosító szolgáltatáson való részvételt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában