Frissen Fejérből

2022.01.07. 14:30

Türelmetlen sofőr miatt sérült meg egy nő Fehérváron, az ügyészség szerint nem elég súlyos a büntetés

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nem tartotta kellően súlyosnak a bíróság által kiszabott szankciót azzal a fiatal sofőrrel szemben, aki türelmetlen vezetői magatartásával balesetet okozott, és egy nő megsérült.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Ügyészség

A vád szerint a 20 éves férfi 2021. június 21-én este autójával Székesfehérváron a Budai úton tartott Agárd felé. A két sávos úton a belső forgalmi sávban haladt, amikor a Zentai úti kereszteződésnél az előtte haladó autó sebességét túl lassúnak ítélte, ezért körültekintés nélkül áttért a jobb oldali sávba. Ebben a sávban közlekedett autójával egy férfi, aki az előtte haladó kocsi lassú jobbra kanyarodása miatt megállásra kényszerült. A vádlott az álló autó és a mögötte haladó autóbusz közé sorolt be, majd hirtelen vészfékezett, de így is nekiütközött az előtte álló kocsinak. A fiatal sofőr hirtelen cselekménye okán a buszsofőr is arra kényszerült, hogy vészfékezéssel megálljon, minek hatására egy utas elesett. A személyautók az ütközés folytán megrongálódtak, a sértett nő az esés következtében fejét a padlóba ütötte, és nyolc napon belül gyógyuló agyrázódást, illetve koponyazúzódást szenvedett. Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat, és tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. A Székesfehérvári Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott végzésében 150.000,- Ft pénzbüntetést, valamint egy évi járművezetéstől eltiltást alkalmazott a férfival szemben. Az ügyészség a bíróság döntésével szemben tárgyalás tartását kérte azért, hogy a kiszabott pénzbüntetés napi tételszámát, valamint a járművezetéstől eltiltás tartamát súlyosítsa a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!