18 afgánt utaztattak

2022.01.21. 16:32

Letartóztatták a Móron elfogott három embercsempészt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak az ukrán, lengyel és belorusz állampolgárnak a letartóztatását, akik 18 afgán állampolgárnak nyújtottak segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint az ukrán embercsempész 2022. január 20-án éjjel felvette az illegális bevándorlókat Csongrád megyében a személygépkocsijába, majd amikor a rendőr járőrök a 81-es főút 26-os km szelvényénél ellenőrzés alá akarták vonni, a férfi nem állt meg, hanem Mór lakott területére hajtott. A gyanúsított végül a városban megállt, így cselekménye lelepleződött. A gyanúsított gépkocsijával előfutóként együtt haladt és az embercsempészésben közreműködött egy lengyel és a gépkocsijában utasként helyet foglaló fiatalkorú belorusz állampolgár is, akik tudtak arról, hogy a társuk embercsempészés elkövetésében vesz részt. A rendőrjárőr az előfutó gépkocsit is ellenőrzés alá vonta, és a két gyanúsított cselekményét szintén leleplezte. A gyanúsítottak külföldi állampolgárok, Magyarországon lakó- és tartózkodási hellyel nem rendelkeznek, ezért vonatkozásukban alapos a gyanú arra, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válnának, megszöknének, elrejtőznének, továbbá a bizonyítást veszélyeztetnék. A Székesfehérvári Járásbíróság mindhárom gyanúsított letartóztatását elrendelte az ügyészi indítvány szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában