Frissen Fejérből

2021.12.10. 14:58

Letartóztatásban marad a csaló páros

A Fejér Megyei Főügyészség fellebbezése alapján ismét letartóztatásba került a minősített költségvetési csalás bűntettével és további bűncselekményekkel gyanúsított férfi és nő.

Fejér Megyei Főügyészség

Előzetes letartóztatásból érkezett, már más néven az egykori Sztojka Iván

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ügyészség indítványt tett azon szervezet két tagjának a letartóztatása meghosszabbítására, amely szervezet a gyanú szerint valós gazdasági eseményekhez nem köthető számlákat állított ki azért, hogy a számlabefogadó cégek jogosulatlan adólevonási tevékenységét biztosítsa általános forgalmi adónemben, továbbá a foglalkoztattak utáni járulékokat nem fizette be, amellyel az állami költségvetésnek közel másfél milliárd forint vagyoni hátrányt okozott. A bíróság a gyanúsítottak letartóztatásának megszüntetésével egyidejűleg bűnügyi felügyeletüket rendelte el. Az ügyész a bíróság döntése ellen a terheltek letartóztatása érdekében fellebbezett. A Székesfehérvári Törvényszék az ügyészi fellebbezés alapján az első fokú döntést megváltoztatta. A bíróság mindkét gyanúsított esetén a letartóztatást 2022. február 25. napjáig elrendelte a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának veszélyére figyelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!