Frissen Fejérből

2021.12.16. 13:18

Kihasználta az alkalmat, és munkavégzés alatt szökött meg a fogvatartott férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség fogolyszökés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki 2021. november 23-án megszökött egy Fejér megyei büntetés végrehajtási intézetből.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. szeptember 15-én kezdte meg a szabadságvesztés  büntetésének letöltését, amelynek során egy felügyelő mellett két fogvatartott társával egy  szarvasmarhatelepen kezdte meg a munkáját. Este a teheneket az udvarra kiterelte, a  felügyelő pedig az épületben maradt, amelyet a vádlott kihasznált, a telephely kerítésén  átmászott, majd elindult lakóhelyére. A férfi szökését a felügyelő rövid időn belül észlelte  és megkezdték a vádlott felkutatását.  

A terhelt testvére másnap gépkocsival vissza akarta vinni a férfit a büntetés-végrehajtási  intézetbe, azonban a vádlott kiszállt azzal, hogy az éjszakát a szabadban tölti, és majd  másnap megy vissza az intézetbe. A rendőrök azonban este az egyik szőlőhegyen lévő épületben a férfit elfogták, és visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.  

A Dunaújvárosi Járásbíróság a terhelttel, mint visszaesővel szemben 6 hónap  börtönbüntetést szabott ki és 1 évre eltiltotta a közügyektől. A bíróság döntése fellebbezés  hiányában jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!