Frissen Fejérből

2021.12.16. 16:02

Iváncsán hagyta hátra az illegális migránsokat a rendőrök elől menekülő libanoni embercsempész

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a libanoni férfinak a letartóztatását, aki 2021. december 13-án 11 afgán állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy a Magyarország területére illegálisan belépő személyeknek anyagi ellenszolgáltatás fejében segítséget nyújt Nyugat-európai úticéljuk eléréséhez. A férfi 2021. december 13-án hajnalban Domaszék közelében a 11 illegális bevándorlót a gépkocsijába felvette. A gyanúsított a szállításért járó ellenszolgáltatást abból a pénzből kapta volna meg, amelyet a bevándorlók különböző biztosítóknál letétbe helyeztek. A férfi a kocsiban helyet foglaló személyektől további 50 eurót kért. A rendőrök a férfit az M8-as autópálya Pentelei hídnál ellenőrzés alá akarták vonni, azonban a gyanúsított nem állt meg, továbbhajtott az M6-os autópályán Budapest felé. A gyanúsított az őt üldöző rendőrök elől az autópályáról lehajtott, majd Iváncsa külterületén, a földes úton megállt, kiugrott az autóból és elmenekült, azonban a rendőrök később elfogták. A férfi vonatkozásában a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a nyomozás megnehezítésének a veszélye is fennál. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfi letartóztatását elrendelte, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!