Frissen Fejérből

2021.11.09. 09:51

Többször is bántalmazta szexuálisan 7 éves kislányát egy Fejér megyei férfi

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő szexuális erőszak bűntette, továbbá kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. októbere és 2021. február 14-e között többször szexuális cselekményt végzett a lányával egy Fejér megyei településen.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a terhelt 2012-ben élettársi kapcsolatot létesített egy nővel, egy lány és két fiúgyermekük született. A kapcsolatuk kiegyensúlyozatlan volt, a férfi bántalmazta élettársát, a nő ezért többször elköltözött.

A vádlott 2020. októberétől kihasználta élettársa munkavégzés miatti távollétét, valamint azt, hogy a 7 éves lányuk betegség miatt többször nem ment iskolába. A férfi ekkor a kislánnyal többször szexuális cselekményt végzett a másik két kiskorú gyermek jelenlétében. A férfi a fiait azzal fenyegette meg, ha elmondják valakinek a történteket, akkor megveri őket. A nő 2021. február 14-én este élelmiszert vásárolt, mialatt a vádlott otthon tartózkodott a három gyermekkel. A férfi a bejárati ajtót kulcsra zárta, majd a lányával a másik két kiskorú jelenlétében szexuális cselekményt végzett. A hazaérkező élettársa az ablakon benézve észlelte a cselekményt, a férfit felelősségre vonta, aki távozott otthonról. A nyomozó hatóság a terhelttel szemben elfogató parancsot bocsátott ki.

A vádlott cselekményének következtében a gyermekeknél érzelmi traumára utaló jelek mutatkoztak, amelyek súlyos hatással lehetnek a későbbi fejlődésükre. A vádlott a két fiú vonatkozásában a kiskorúak felügyeletéből adódó kötelezettségét súlyosan megszegte, mindkét kiskorú értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

Az ügyészség vádiratában – a hasonló bűncselekményt már korábban elkövető – terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből való kizárást, minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől való eltiltást, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban áll, szülői felügyeleti joga megszüntetését mindhárom gyermek vonatkozásában, valamint a letartóztatás fenntartását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!