Frissen Fejérből

2021.11.18. 13:33

Levágta magáról a nyomkövetőt az a férfi, aki fejszével törte be volt élettársa ajtaját

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a 32 éves bűnügyi felügyelet alatt álló férfinak a letartóztatását, aki a lábára szerelt technikai nyomkövető eszközt levágta, és otthonát elhagyta, hogy kivonja magát az ellene folyamatban lévő eljárás alól.

Fejér Megyei Főügyészség

A 32 éves nagyberényi férfi 2021. június 2-án éjszaka kábítószer hatása alatt elment volt élettársa egy Fejér megyei kis településen álló házához, és annak bejárati ajtaját egy fejszével betörte. A házban lakókat azzal fenyegette, hogy megöli őket, majd miután kiderült, hogy volt élettársa nincs otthon, távozott. A férfit többszörösen minősített magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, őrizetbe vették, és a bíróság technikai nyomkövető eszköz alkalmazásával elrendelte bűnügyi felügyeletét. A férfi 2021. november 9-én a lábára szerelt nyomkövetőt levágta, és otthonából ismeretlen helyre távozott.

Fotó: Fejér Megyei Főügyészség

A siófoki rendőrök azonban még ugyanezen a napon elfogták, fogolyszökés vétségével meggyanúsították, és őrizetbe vették. A Székesfehérvári Járási Ügyészség a bűnügyi felügyelet szabályainak súlyos megszegése miatt és arra hivatkozással, hogy a férfi a kényszerintézkedés alatt újabb bűncselekményt követett el, így esetében a bűnismétlés veszélye fennáll, indítványt tett a letartóztatására. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntése végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!