Kutyák, helikopter is kereste

2021.11.27. 07:00

Hatalmas erőkkel és nyomkövetőkkel kapták el a pálhalmai szökött rabot Adonyban

November 23-án, kedd éjszaka szökött meg egy rab a bv által fenntartott szarvasmarhatelepről. Kereséséhez még helikoptert is bevetettek. A szökevényt másnap egy adonyi présházban találták meg.

FMH, ME

Darab Zsolt beszélt a részletekről

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújvárosi laptársunk Darab Zsolt címzetes alezredest, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőhelyettesét szólaltatta meg az ügyben, melyben ő bűnügyi ügyeletes vezetőként vett részt. Farkas Dániel százados, a Mezőfalvi Rendőrőrs parancsnoka a rendészeti vezető volt.

– A riasztás után azonnal a büntetés-végrehajtási intézethez, az ott felállított vezetési pontra vonultunk. A bv minden kollégáját mozgósította, valamint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a feladat végrehajtása érdekében az azonnal rendelkezésre álló rendőri erőt összevonták. A körülbelül kilencvenfős apparátus kizárólag a feladat végrehajtására koncentrált. Egy helikopter és az autópálya-rendőrség is a segítségünkre volt. Közben a bv már elindított két nyomkövető kutyát is – vázolta az akció kezdetét a lapnak Darab Zsolt.

– A kutyák mozgása alapján láttuk a nyomvonalat, hogy merre mehet, így már szűkíteni tudtuk a lehetséges irányát – mondta az alezredes, közben térképen is szemléltette, hogy a telepről az M6-os autópálya irányába, onnan pedig Ercsi felé menekült (odavalósi egyébként a férfi).

Ezt követően széles adatgyűjtésbe kezdtek, ám végül két körzeti rendőr, Fridrich Tamás főtörzsőrmester, be­lo­ianniszi KMB-s, valamint Cséza László zászlós, perkátai KMB-s szolgálata tette lehetővé a présházban megbújt rab megtalálását.

Tóth Tamás bv országos parancsnok jutalomban részesítette az elfogásában közreműködő rendőröket.

https://www.feol.hu/helyi-kek-hirek/2021/11/elszokott-egy-palhalmai-rab-kedden-ejszaka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!