Frissen Fejérből

2021.10.08. 11:40

Zebrán gázolta el a gyalogost Enyingen – Maradandó fogyatékosságot szenvedett a nő

A Székesfehérvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Enyingen, a gyalogos átkelőhelyen ütött el egy nőt, aki annak következtében maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: shutterstock

A vádlott a 64-es főútvonalon, Enying lakott területén belül közlekedett a gépkocsijával, amikor a sértett az autóbuszról leszállt és a járdán gyalogolt a vádlott járművével azonos irányban, majd a kijelölt gyalogos átkelőhelyen megkezdte az átkelést. A vádlott nem észlelte a sértettet és a jármű elejével elütötte a nőt, aki mintegy 7 métert már megtett a gyalogos átkelőhelyen.

A sértett a baleset következtében koponya-alapi törést, a homlok- és arcüreg bevérzését, keményburok alatti vérzést, szárkapocs-csonttörést, térdszalag sérülést szenvedett, amelyekhez agyvizenyő társult. A sérülésekkel összefüggésben látásvesztésben, valamint térdízületi instabilitásban megnyilvánuló maradandó fogyatékosság keletkezett.

Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű terhelttel szemben – tárgyalás mellőzésével – felfüggesztett szabadságvesztés- és pénzbüntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!