Frissen Fejérből

2021.10.05. 16:00

Mindent megtett egy kis csokiért – Még az eladót is fellökte a fehérvári tolvaj

A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki 2021. április 21-én erőszakkal tulajdonított el egy székesfehérvári élelmiszerüzletből édességet.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi reggel az élelmiszerüzletben öt csokoládét rejtett a ruházatába, a cselekményét azonban az alkalmazott észlelte, feltartóztatta és a raktárba kísérte. A vádlott annak érdekében, hogy az eltulajdonított édességet megtartsa, az eladót fellökte és az üzletből távozni próbált, azonban őt a közelben tartózkodó személyek feltartóztatták, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. Az eladó a lökéstől a földre esett, amelynek során a jobb könyökét megütötte.

A vádlott ezt megelőzően 2021. március 17-én és 18-án egy benzinkútról 11.300,- Ft értékben tulajdonított el, illetve kísérelt meg eltulajdonítani édességet, 2021. április 6-án pedig egy 8.000,- Ft értékű krémet próbált meg elvinni egy illatszerüzletből, azonban a cselekményeit leleplezték és a termékeket tőle visszavették.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint a letartóztatás fenntartását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!