Frissen Fejérből

2021.10.22. 10:27

Felfüggesztett börtönbüntetése alatt is árulta a kábítószert Fehérváron

A Székesfehérvári Járási Ügyészség egy kábítószer-kereskedővel és két fogyasztóval szemben emelt vádat.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 35 éves férfi 2019 év második felétől 2020 decemberében történt elfogásáig a fogyasztók körében speed néven ismert kábítószert árult Székesfehérváron. A fogyasztók telefonon tartották vele a kapcsolatot, majd a megbeszélt helyen és időpontban vették át a szert, adagját 2.500,-Ft-ért.

A férfit 2020. december 1-jén Székesfehérváron elfogták a rendőrök, miután az egyik fogyasztónak átadta a kábítószert. Ezután átkutatták az általa használt garázst, ahol csekély mennyiséget meghaladó tömegű kábítószert és annak adagolásához szükséges tárgyakat foglaltak le.

Fotó: Fejér Megyei Főügyészség

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette, a két fogyasztóval szemben pedig kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat, mivel az utóbbiakkal szemben fogyasztás miatt már korábban is történt vádemelés. A kereskedővel szemben – aki ugyanilyen cselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt dílerkedett – börtönbüntetés mellett közügyektől eltiltás kiszabását és a korábbi börtönbüntetés végrehajtását indítványozta az ügyészség.

A fogyasztókkal szemben az ügyészség közérdekű munkabüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség a letartóztatás fenntartására és a kereskedésből szerzett vagyon elkobzására is tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!