Frissen Fejérből

2021.09.10. 13:13

Fejér megyében került a rendőrök kezére a szerb embercsempész

Az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán állították meg a rendőrök a szerb sofőrt.

police.hu

Forrás: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M7-es autópálya 45-ös kilométerszelvényében, a Balaton felé vezető oldalon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján 2021. szeptember 9-én 23 óra 5 perckor ellenőriztek egy szlovák honosságú személygépkocsit, amelyet egy szerb állampolgár vezetett.

Fotó: police.hu

Az intézkedés során a jármű utasterében hét, magát pakisztáni, továbbá kettő, magát indiai állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a gépjármű vezetője az illegális migránsoknak segítséget kívánt nyújtani abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak. Az ügyben a szerb gépjárművezetővel szemben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tájékoztat honlapján a rendőrség.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!