Frissen Fejérből

2021.09.06. 14:45

Bronztáblát, rézkábelt és édességet akart eltulajdonítani két férfi Bicskén

A Bicskei Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik 2019-ben, Bicskén a sértettek udvaráról eltulajdonítottak egy bronztáblát, valamint a vádlottak egyike egy kft. telephelyéről rézkábelt kísérelt meg elvinni, illetve egy élelmiszerüzletből különböző édességeket tulajdonított el

Fejér Megyei Főügyészség

A Bicskei Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik 2019-ben, Bicskén a sértettek udvaráról eltulajdonítottak egy bronztáblát, valamint a vádlottak egyike egy kft. telephelyéről rézkábelt kísérelt meg elvinni, illetve egy élelmiszerüzletből különböző édességeket tulajdonított el.

A vádirat szerint a terheltek, akik baráti viszonyban álltak egymással, egy ismeretlen társukkal 2019. augusztus 29-én délelőtt a sértettek ingatlanának kerítését részben letaposták, illetve részben lentről megbontották, majd bementek az ingatlanra és onnan a kőtalapzatról lefeszegettek és eltulajdonítottak egy bronz emléktáblát, amellyel a későbbiekben ismeretlen módon rendelkeztek. A lopással 156.000,- Ft, a rongálással pedig mintegy 5.500,- Ft kárt okoztak.

A vádlottak egyike 2019. július 27-én este egy bicskei cég telephelyére a kerítésen át bemászott és onnan megkísérelt rézkábeleket eltulajdonítani. A telephelyen lévő tárolóból összesen 45 kg 11.000,- Ft értékű rézvezetéket tett a nála lévő zsákba, azonban a cselekményére felfigyelt a cég egyik telephelyen tartózkodó tulajdonosa. A vádlott ezt észlelte, a vezetékkel megrakott zsákot eldobta majd menekülni kezdett, azonban a tulajdonos a kapu előtt megfogta és a rendőrjárőr kiérkezéséig visszatartotta. A menekülés közben a férfi 81.000,- Ft rongálási kárt okozott.

Ugyanezen vádlott 2019. szeptember 25. és 30. között négy alkalommal az egyik élelmiszerüzletből különböző édességeket tulajdonított el jogtalanul, illetve kísérelt meg eltulajdonítani.

Az ügyészség vádiratában a terheltek egyikével, mint különös visszaesővel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, míg a másik vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!