Frissen Fejérből

2021.08.03. 13:47

Letartóztatásban marad a sárosdi emberkereskedő

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberkereskedelem, valamint kényszermunka bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki anyagi körülményeik miatt kiszolgáltatott helyzetben lévő három személyt tartott fogva és kényszerített munkára egy Fejér megyei településen.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított megismerkedett 2018. augusztusában egy nővel, 2020. szeptemberében és októberében két férfival, akiket a lakóházához szállított, nekik lakhatást, napi ellátást és fizetséget ígért, személyes okmányaikat pedig elvette. A sértetteket az ingatlan ablaknélküli melléképületében, illetve egy bedeszkázott ablakú, fűtetlen, áram és mellékhelyiség nélküli, kívülről lakattal zárható lakókocsiban szállásolta el.

A terhelt a sértetteknek az általuk végzett legeltetési, állatfelügyeleti munkáért fizetést nem nyújtott, élelmezést sem mindig biztosított, és amikor a sértettek azt kifogásolták, bántalmazta őket. A gyanúsított rendelkezési jogot szerzett az egyik sértett folyószámláján, a férfi mintegy 145.000,- Ft-os nyugellátását megszerezte. A gyanúsítottak csak részben külső segítséggel, részben rendőri akció során tudták elhagyni a terhelt ingatlanát.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint a tanúk jogellenes befolyásolása útján fennáll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye. A cselekmények időben elhúzódó voltára, valamint arra tekintettel, hogy a gyanúsított részben a más báncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próba idejének hatálya alatt állva követte el a cselekményt, a bűnismétlés reális veszélye is megállapítható. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 2021. november 2-ig meghosszabbította a terhelt letartóztatását – tájékoztatott Dr. Ott István főügyész.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/emberkereskedelem-sarosdon-fogva-tartott-es-munkara-kenyszeritett-embereket-egy-44-eves-lakos-video-5072549/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/letartoztatasba-kerult-a-sarosdi-emberkereskedo-5076896/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/megszolalt-a-sarosdi-emberkereskedo-egyik-aldozata-5078555/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!