halálos buszbaleset

2021.08.16. 15:02

Csörlőkkel és daruval húzták ki az árokból az M7-es autópályán felborult buszt (videó)

Mint arról korábban beszámoltunk, tragikus buszbaleset történt augusztus 15-én kora reggel az M7-es autópályán.

Katasztrófavédelem

2021.08.15. Buszbaleset az M7 autópálya Szabadbattyáni lejárónál. Nnagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

A Horvátországból Budapestre tartó jármű a szabadbattyáni lehajtó után lesodródott az útról, átszakította a szalagkorlátot, a sztrádafelüljáró hídpillérének ütközött, majd a vízelvezető árokban az oldalára borult. A székesfehérvári hivatásos és a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei tizennégy utast mentettek ki feszítővágókkal az első és a hátsó szélvédőn át a járműből. A mentés során több ülést és a felborult busz mennyezetéről belógó monitorokat is el kellett távolítaniuk a tűzoltóknak, hogy a bent rekedt embereket meg tudják közelíteni. A buszon a két sofőrrel együtt ötvenhatan ültek, a balesetben nyolcan a helyszínen életüket vesztették.

Az összeroncsolódott autóbuszt a tűzoltók daru és két kamionmentő csörlőjével állították kerekeire, majd daruval emelték fel a rézsűn, végül ismét csörlőkkel húzták ki a leállósávba. A busz kerekeire állítása előtt az autópálya ezen szakaszának szélső szalagkorlátját kicsavarozták, majd motoros gyorsdarabolóval levágták a tűzoltók, és az árokparton lévő egyik fa több belógó ágát is lefűrészelték. A csaknem tízórás mentés után délután indulhatott meg újra a forgalom a sztráda ezen szakaszán.

Előzmény:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/maga-ala-szoritott-tobb-szemelyt-is-egy-oldalara-borult-autobusz-az-m7-esen-szabadbattyan-tersegeben-5194145/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!