Frissen Fejérből

2021.08.26. 10:45

Baltával szakította be a bejárati ajtót egy férfi egy fehérvári lépcsőházban

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy székesfehérvári lépcsőházban 2021. február 16-án baltával beszakította az egyik bejárati ajtót.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádlott délelőtt, bódult állapotban a lépcsőházban kiabálni kezdett, az egyik földszinti ajtóhoz lépett, és kirívóan közösségellenes garázda indulatában a nála lévő baltával többször a bejárati ajtóra sújtott, amely az ütések következtében beszakadt. A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A férfi a rongálással 22.000,- Ft kárt okozott.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, a balta elkobzását indítványozta, továbbá kábítószer birtoklásának vétsége miatt feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!