Frissen Fejérből

2021.07.07. 07:10

Újra bűnösnek találták a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját

Újabb jogerős ítélet született a bicskei gyermekotthon volt igazgatójával szemben.

Baráth Eszter

Eseménydús szerdai napot zártak a székesfehérvári bíróságon

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az irányadó tényállás szerint az I. rendű vádlottat – a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóját – a Székesfehérvári Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és további bűncselekmények miatt korábban 8 év szabadságvesztésre, végleges hatályú foglalkozástól való és 8 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Ezen eljárás elindulásának tudatában igazgatói hatalmával visszaélt. Az ügy egyik sértettjének azt mondta, hogy a hozzá közel álló egyetlen rokonával akkor térhetnek vissza a gyermekotthonba, ha a gyermekvédelmi gyám előtt tett, rá nézve terhelő vallomását visszavonja.

Eseménydús szerdai napot zártak a székesfehérvári bíróságon
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A sértett kiszolgáltatott helyzetében vállalta a vallomás visszavonását. Annak érdekében, hogy leplezni tudja, hogy a nyilatkozatot kikényszerítették, a másodrendű vádlottat kérte, készítse el a nyilatkozatot, ő pedig a tények tudatában is eleget tett ennek.

A II. rendű vádlott a másik sértettet arra kérte, hogy a szexuális visszaéléssel kapcsolatban tett terhelő vallomását vonja vissza. Ezért néhány ezer forintot ajánlott fel, de a sértett nem fogadta el az ajánlatot.

A Székesfehérvári Járásbíróság az I. rendű vádlottat kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt 2 év 3 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Társát bűnsegédként elkövetett kényszerítés és vesztegetés hasági eljárásban bűntette miatt halmazati büntetésül 3 év 4 hónap börtönre, 5 év 18. életévét be nem töltött személyek nevelésével, felügyeletével kapcsolatos valamennyi tevékenységtől mint foglalkozástól való és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!