Frissen Fejérből

2021.07.18. 11:18

Villámcsapás miatt gyulladt ki egy lakóház Kápolnásnyéken (frissítve)

Vasárnap a déli órákban pusztító erejű zápor száguldott végig Fejér megye több településén a déli órákban. Ennek kíséretében hatalmas mennydörgésben egy villám csapott a kápolnásnyéki Szép Ilonka utca egyik lakóházába.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E. Várkonyi Péter

Az épület tetőszerkezetébe épített csaknem 100 négyzetméternyi területen lakószobák, konyha, fürdő – itt élt a család – teljes terjedelmében égett, minden a tűz martalékává vált. A tűzesethez a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi örs és a pázmándi önkéntes tűzoltók érkeztek, akik azonnal megkezdték a lángok oltását.

Fotó: E. Várkonyi Péter

Később megérkeztek a székesfehérvári hivatásos tűzoltók is, majd egy vízszállító is. Az EON szakemberei elzárták a gázvezetéket és lekapcsolták az áramszolgáltatást is.

A családi házban helyszíni információnk szerint egy többgyermekes család élt, akik a tűz keletkezésekor Mátrán nyaraltak. A ház ezért lakatlan volt. Értesítették őket a drámáról, azonnal indultak haza.

 

A kár hatalmas, a felmérés még folyamatban van. A helyszínt a gárdonyi rendőrség beosztottai biztosították a mentés idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!