Ne várjon, cselekedjen!

2021.07.09. 12:01

Két hét alatt hárman fulladtak a Velencei-tóba – Így előzhetjük meg a tragédiát! (videó)

Bármilyen szituációról is legyen szó, minden elvesztegetett perc egy ember életébe kerülhet.

feol.hu

Fotó: Részlet a videóból

A nyár egyik leghívogatóbb kikapcsolódása az, ha a kánikula elől elmenekülve, megmártózhatunk a vízben. Azonban legyen szó bármelyik tavunkról és önfeledt szórakozásról, sose felejtsünk el emberek lenni, odafigyelni társainkra! Két hét leforgása alatt három ember vesztette életét a Velencei-tóban, egy férfi pedig válságos állapotban van. Úgy ugrott fejest a tóba, hogy nem győződött meg a vízállásról.

Benkovics László főtörzszászlós elmondja, mi az a minimum, amit megtehetünk
Fotó: Részlet a videóból

A Magyar Rendőrség munkatársai videón keresztül mutatják be, hogyan cselekedjünk ilyen és hasonló helyzetekben. Ne féljünk segíteni! Ha látjuk, hogy valaki fuldoklik, dobjuk a közelébe, ami a kezünk ügyébe akad, és megtud benne kapaszkodni. Ez lehet egy labda, vagy akár gumimatrac. Ha vannak a közelben mentőeszközök, bátran használjuk őket, próbáljunk segíteni a bajbajutotton. Akkor se habozzunk cselekedni, ha egy élettelennek tűnő testet látunk a vízben, hiszen minden perc számít!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!