Frissen Fejérből

2021.07.08. 15:00

Hajánál fogva rántotta a földre barátnőjét egy férfi Fehérváron

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival és fiatalkorú nővel szemben, akik a gyanú szerint büntetőügyben hamis tanúzást követtek el.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Pixabay.com

A vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 22-én, Székesfehérváron az utcán sétált barátnőjével, amikor hangosan vitatkozni kezdtek, a férfi a hajánál fogva a földre rántotta a nőt, amelyre a környéken tartózkodók is felfigyeltek. Amikor a nő felállt, a vádlott ismét a földre rántotta, amelynek következtében a sértett eszméletét vesztette. Az egyik szemtanú értesítette a rendőrséget, majd garázdaság miatt büntetőeljárás indult. Az eljárás során tanúként megidézett nőt a férfi arra kérte, hogy a bántalmazásról valótlan tanúvallomást tegyen, azt a nyilatkozatot tegye, hogy ő nem bántalmazta, csupán játszottak egymással. A nő a tanúként történt kihallgatása során a férfi kérésének megfelelő tanúvallomást tett.

Az ügyészség vádiratában a többszörös visszaeső férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a nővel szemben pedig próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!