Frissen Fejérből

2021.06.09. 15:00

Más emberek adataival vásároltak telefonokat, nem óhajtottak fizetni a fiatalok

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt két férfival szemben, akik más személyek adatait felhasználva kötöttek mobil előfizetői szerződéseket, és ezzel másfél milliót meghaladó kárt okoztak.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Pixabay.com

A vádirat szerint a 23 és 21 éves férfiak különböző módon jutottak számukra ismeretlen személyek adatainak birtokába, amelyeket aztán az egyik mobilszolgáltató internetes felületén megadva szerződéseket kötöttek, és kisebb összegű előleg fizetésével vagy akár anélkül mobilkészüléket vásároltak. Az egyik férfi annak a nőnek az adatait adta meg, aki anyósa lakását kívánta megvásárolni, és a vételi ajánlatot tartalmazó szerződésen szerepeltek az adatai. A másik férfi barátjától szerzett meg egy kocsi adásvételéről szóló szerződést, és az azon korábbi tulajdonosként feltüntetett nő adataival élt vissza. Az elkövetők a szerződéskötést követően semmit nem fizettek, így egyikőjük fél millió, míg a másik elkövető több mint egy millió forint összegű kárt okozott a szolgáltatónak. Az ügyészség tárgyalás mellőzésével az elkövetők egyikével szemben közérdekű munkabüntetés, míg a nagyobb kárt okozó férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádhatóság az okozott kár megtérítésére, illetve vagyonelkobzásra is indítványt tett – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!