Frissen Fejérből

2021.06.16. 15:21

Gyermeke adatait adta meg a rendőrnek egy nő közúti igazoltatása során

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A Sárbogárdi Járási Ügyészség közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegéssel elkövetett hamis vád vétsége és további bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a 2020. szeptember 28. napján megtartott közúti ellenőrzés során nem a saját, hanem a lánya adatait adta meg az intézkedő rendőrnek, és a valótlan adatok alapján a rendőr a vádlott gyermekét kötelezte közigazgatási bírság megfizetésére.

A vádirat szerint a vádlott közúti ellenőrzése során az intézkedő rendőr megállapította, hogy nem használta a biztonsági övet, ezért őt közigazgatási bírsággal kívánta sújtani. A vádlott a személyes iratait az intézkedés során arra hivatkozással nem adta át, hogy azok nincsenek nála és azért, hogy a bírság megfizetése alól mentesüljön, nem a saját, hanem a lánya adatait adta meg. A megadott adatok alapján az intézkedő rendőr a vádlott gyermekét kötelezte közigazgatási bírság megfizetésére. A bírságot kiszabó közokiratot a vádlott a lánya nevében írta alá.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!