Frissen Fejérből

2021.04.22. 14:04

Négy évig nem léphet be az országba az Enyingen lebukott embercsempész

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárás keretében kezdeményezte egy szlovák, letartóztatásban lévő férfi felelősségre vonását, aki 2021 márciusában pénzért illegális bevándorlókat szállított az osztrák-magyar határ irányába.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A 34 éves férfi autót bérelt, miután egy ismeretlen személy 500 eurót ígért neki azért, hogy illegális bevándorlókat a szerb-magyar határ közeléből a nyugati határ közelébe szállítson. A férfi 2021. március 19-én a megadott helyen felvett kilenc szír állampolgárt, majd velük a nyugati határ felé indult. A székesfehérvári rendőrök Enyingen közúti ellenőrzés alá vonták, így cselekménye lelepleződött. A Székesfehérvári Járásbíróság a külföldi elkövetőt két évi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását öt évre felfüggesztette, és négy évre kiutasította az országból. A bíróság döntése jogerős – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Előzmény:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/letartoztatjak-az-enyingen-elfogott-embercsempeszt-4790785/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!