Frissen Fejérből

2021.04.30. 14:55

Elhunyt az édesanyja, de a rokkantsági ellátását továbbra is felvette a férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az édesanyjának járó rokkantsági ellátást annak halálát követően több mint egy éven át jogosulatlanul felvette.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 25 éves román férfi édesanyjával közösen élt egy Fejér megyei kis településen. A nő 2018. január 15-én Németországban elhalálozott, és ezt követően fia birtokába került a folyószámlájához tartozó bankkártyája. Mivel a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak 2019. november végéig nem volt tudomása a nő haláláról, az őt megillető rokkantsági ellátást továbbra is minden hónapban kiutalták a bankszámlájára. A férfi elhallgatta a hatóság elől édesanyja halálát, és a számlára utalt ellátást rendszeresen felvette a nő nevére kiállított bankkártyával. A férfi 2018 februárjától 2019 októberéig közel másfél millió forintot vett fel jogosulatlanul, és ezzel megkárosította a Magyar Állam költségvetését. Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás intézkedés kiszabását, valamint az okozott vagyoni hátrány összegére vagyonelkobzást indítványozott – tájékoztatott Palkovitsné Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!