a covid-osztályt nem érintette

2021.03.11. 11:02

Nem sérültek betegek a kórházi tűzben – Zavartalanul folyik tovább az ellátás

A gyors és szakszerű mentésnek köszönhetően betegek nem sérültek a kórház 5. emeletén az éjszaka kiütött tűzben.

Baráth Eszter

Lezajlott a sajtótájékoztató

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a kórházi tűzesettel kapcsolatos sajtótájékoztatón elmondta, hajnalban, 2 óra 15 perc előtt érkezett automatikus tűzjelzés a kórház beépített rendszerén keresztül. A katasztrófavédelem 10 járművet, 37 hivatásos tűzoltót riasztott a helyszínre.

A szóvivő kiemelte, az osztályon dolgozó ápolók azonnal megkezdték a betegek mentését, legtöbbjüket betegágyakkal együtt tolták ki a veszélyes területről. Az első megérkező egységek folytatták a mentést, kihozták azokat a betegeket és ápolókat, akik már nem találtak kiutat a sűrű füstből. A kórtermekből összesen 128 beteget mentettek ki sérülésmentesen, egy ápoló könnyebb füstmérgezéssel, néhány órás megfigyelést követően már otthonában lábadozik.

A kiürítés után a tűzoltók megtalálták a tűz helyét, az egyik kórterem mennyezetre szerelt két televíziója és annak plafonban húzódó vezetékei égtek, amit porral oltóval megfékeztek.

Lezajlott a sajtótájékoztató
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az érintett emelet mellett a negyedik, és a felsőbb szintek egy részét is ki kellett üríteni. A szóvivő kiemelte, a mentésben helyt álltak a székesfehérvári, a sárbogárdi, a pétfürdői és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók, rendőrök, katonák és a kórház dolgozói. A tűz okát és körülményeit a Katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Bucsi László a kórház főigazgatója elmondta, az érintett épületben már zavartalanul folyik az ellátás, az 5. emelet egy részére is vissza tudták vinni a betegeket. Tisztasági festést követően néhány napon belül a gócpontot jelentő kórterem is megfelelő állapotban áll majd rendelkezésre. Várhatóan a több tíz éves készülékeket minden kórteremből leszerelik.

A kórház ápolási igazgatója, Nyakas Eszter kiemelte, a covid-osztályt nem érintette a tűzeset. A második emeletet előző este Covid betegek számára ürítették ki, így a füstből mentett betegeket ott biztonságos körülmények között tudták elhelyezni.

Kapcsolódó:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tuz-miatt-kellett-embereket-kimenteni-a-szent-gyorgy-korhaz-hotel-epuletebol-4750099/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!