Frissen Fejérből

2021.03.31. 13:37

Luxusnyaralásról egyenesen a börtönbe

Nemzetközi akció keretein belül számoltak fel egy Közép-Dunántúlról irányított bűnszervezetet, melynek tagjai 3 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

Baráth Eszter

Fotó: a videóból

A gyanú szerint a szervezet tagjai reklámtevékenységekről állítottak ki számlákat olyan partnerek részére, akik minden hónapban utalás formájában fizettek a fiktív szolgáltatások után. A bűnszervezet tagjai az érkező összegeket az általuk irányított bukó cégek számláiról készpénzben vették, majd visszajuttatták megrendelőiknek részesedés fejében.

A Nemzeti Adó és- Vámhivatal tájékoztatása szerin a bűnszervezet leleplezésében több mint 300 pénzügyi nyomozó, járőr, valamint az EUROPOL vett részt.A nagy volumenű akció keretein belül Magyarországon és Horvátországban is kutatások zajlottak, melynek keretében több mint száz helyszínt ellenőriztek a szakemberek. Többek között vizsgálatot végeztek a számlagyárban, a megrendelők ügyvédeinél, valamint a bűnszervezethez köthető ingatlanokban.

A szervezet fejét otthonában fogta el a MERKUR bevetési egység, míg két társát luxusnyaralásukat követően a reptéren vártak a NAV nyomozói. A tagokhoz köthető ingatlanokban éles lőfegyvereket és hozzájuk tartozó lőszereket is találtak, melyekhez nem voltak engedélyeik. Egyiküktől kábítószergyanús anyag is előkerült, amiért a NAV munkatársai szintén értesítették az illetékes rendőrfőkapitányságot, akik megtették a szükséges intézkedéseket.

Gyanúsítottként összesen 35 főt hallgattak ki az üggyel kapcsolatban, közülük 9 személyt vettek őrizetbe, akiknek letartóztatását elrendelte a Székesfehérvári Járásbíróság. A nyomozás különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik. Amennyiben a szervezet vezetőinek bűnössége bebizonyosodik, akár több mint 20 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!