június 23-ig

2021.03.24. 11:06

Letartóztatásban marad a szexuális erőszakkal gyanúsított sárkeresztúri férfi

Fejér Megyei Főügyészség

A Fejér Megyei Főügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki a gyanú szerint egy Fejér megyei településen szexuális cselekményt végzett a lányával.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2021. február 14-én otthonukban, az anya rövid idejű távollétének ideje alatt a hét éves lányát szexuális cselekményre kényszerítette. A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, valamint arra, hogy a gyanúsított a cselekmény elkövetését követően ismeretlen helyre távozott, vele szemben elfogatóparancs került kibocsátásra, alaposan lehet tartani a férfi szökésétől, elrejtőzésétől. A cselekmény családon belüli elkövetése miatt fennáll a tanúk jogellenes befolyásolásával megvalósuló bizonyítás megnehezítésének a veszélye, valamint – mivel a terheltet korábban hasonló bűncselekmény miatt a bíróság már marasztalta – a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

A Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását 2021. június 23-ig meghosszabbította – tájékoztatott Dr. Ott István főügyész.

Előzmény:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/sajat-heteves-kislanyat-rontotta-meg-egy-sarkereszturi-ferfi-4696285/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!