Frissen Fejérből

2021.03.29. 11:29

Csaknem húsz szabadtéri tűzesethez riasztották a Fejér megyei tűzoltókat

A szeles időben több helyen a kerti égetésnél szabadultak el a lángok.

Katasztrófavédelem

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint március 26. és 28. között csaknem húsz szabadban keletkezett tűzesetnél avatkoztak be a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói.

Pénteken lakóházak melletti fasor aljnövényzete és a fák törzsei égtek a Kertész utcában Csákváron. A helyszínre elsőként a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik gyors beavatkozásukkal megakadályozták a tűz továbbterjedését. A lángokat a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal közösen fojtották el.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes

Megyeszerte változó nagyságú területen égett a száraz aljnövényzet Kajászón, Kincsesbányán, Mezőfalván, Sárkeresztúron, Sárszentmihálynál, Sárosdon, Seregélyesen. Lepsényben. Bicskén és Ercsiben összehordott szemét gyulladt ki.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes

Vasárnap hajnalban tűz keletkezett egy hulladéklerakó telepen Polgárdinál. Egy tömörített szemétkupac egyik oldala égett körülbelül száz négyzetméteren. A lángokat a székesfehérvári hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók több vízsugárral fojtották el, majd munkagépek földdel fedték le a beizzott szemetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!