tanúkat hallgattak ki

2021.02.10. 14:18

Viccnek indult a nagylóki kikötözés?

Folytatódtak a tárgyalások a nagylóki italkimérő teraszán történt, halálos végkimenetelű eseményekkel kapcsolatban. Ezúttal tanúkat hallgatott meg a bíróság.

Baráth Eszter

20210210 Székesfehérvár, Nagylóki gyilkosság, tárgyalás, meghallgatás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2019. novemberében a Fejér megyei Nagylókon az italozó teraszán szigetelőszalaggal székekhez kötöztek egy középkorú férfit. A magatehetetlen, többgyermekes édesapát a hideg éjszakában magára hagyták, aki kihűlés következtében életét vesztette.

Az esettel összefüggésben nyolc vádlott állt a bíróság elé, négyükkel kapcsolatban már az előkészítő ülésen jogerős döntés született. Halált okozó segítségnyújtás elmulasztásának vádja miatt felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A további négy vádlott ügyében azonban emberölés bűntette és további bűncselekmények elkövetése a vád. Vallomásaikban a korábbi tárgyaláson jelentős eltérések voltak, ám az egyöntetűen kijelentették, viccnek indult a kikötözés. Kiderült, hogy nem ez volt az első eset, amikor a sértettet hasonló szituációba hozták. Korábban előfordult az is, hogy fűszerekkel töltött cigarettát adtak neki, de eddig egyik esetben sem lett rossz vége ezeknek. A vádlottak elmondták, most sem gondolták, hogy tragédiába fulladhat az este és mindannyian azt hitték, hogy a később távozók eloldozzák a férfit.

A tárgyaláson bár jelen voltak a vádlottak, Gyuricza Zsolt bíró vezetésével a Székesfehérvári Törvényszék ezúttal az öt beidézett tanú vallomását hallgatta meg. Kihallgatásuk egész nap elhúzódott, hiszen a bíróság, az ügyészség, valamint a vádlottak védőügyvédjei is több kérdést tettek fel a novemberi estével kapcsolatban. A tanúk között voltak olyanok is, akik a kérdéses időintervallumban mindössze néhány percet töltöttek el a nagylóki kocsmában, de vallomásuk ennek ellenére is fontos és meghatározó lehet az ügy folytatása során.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Két tanúval kapcsolatban előfordult, hogy korábbi vallomásukhoz képest a szerdán mondottakban eltérés volt észrevehető. Ezek a különbségek viszont nem elhanyagolható pontok összefüggésében merültek fel, melyet a bíróság számos kérdéssel próbál kideríteni, több esetben sikertelenül.

A nagylóki tragédiával kapcsolatban a tárgyalások még ebben a hónapban folytatódnak a Székesfehérvári Törvényszéken. A későbbiekben további tanúk idézése mellett a bíróság olyan szakértőket is bevon, akiknek munkája jelentős előrelépést jelenthet az egyelőre rejtélyes és ellentmondásos üggyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!