nem először bántalmazta

2021.02.08. 15:00

Megfenyegette, hogy megöli, majd borosüveggel megvágta a nőt – Letartóztatják a Fejér megyei férfit

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy Fejér megyei kis településen italozás közben állán megvágta ismerősét.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a 39 éves férfi 2021. február 4-én este otthonában együtt italozott egy nő ismerősével. A férfi ezen a napon értesült a bíróság döntéséről, miszerint a nővel szemben korábban elkövetett bántalmazás miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ennek okán a férfi megfenyegette a nőt, hogy megöli, és köztük szóváltás alakult ki. A gyanúsított a vita során földhöz vágott egy borosüveget, majd azt nyakánál marokra fogta, és az ily módon vágásra és szúrásra alkalmas eszközzel egy ízben megvágta a sértett állát. A nő nyolc napon belül gyógyuló szúrt sebzést szenvedett az állán, azonban a támadott testfelszín és a használt eszköz alapján fennállt súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának a reális veszélye. A büntetett előéletű férfi esetében megállapítható a bűnismétlés ténye, emellett alappal feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntése végleges – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!