Fellebbezett

2021.02.26. 15:30

Az ügyészség nem elégedett, hosszabb időre vágná sittre a kábítószer kereskedőt

A Fejér Megyei Főügyészség súlyosítás érdekében fellebbezést nyújtott be a jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette és további bűncselekmények miatt két férfival szemben meghozott ítélet ellen.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a vádlottak egyike 2016. és 2019. között ismeretlen személytől kábítószert, valamint új pszichoaktív anyagokat szerzett meg azért, hogy azokat tovább értékesítse és abból rendszeres haszonra tegyen szert. Elhatározásának megfelelően a vádlott több személynek értékesített kábítószert és új pszichoaktív anyagot, így a másik vádlottnak is.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottak egyikével szemben jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és további bűncselekmények miatt 7 évi börtönbüntetést és 7 évi közügyektől eltiltást szabott ki, míg a másik vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette miatt 3 évi börtönbüntetésre és 3 évi közügyektől eltiltásra ítélte.

A Fejér Megyei Főügyészség az ítélet ellen a büntetés súlyosítása, valamint a büntetési fokozat fegyház fokozatban való megállapítása érdekében fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!