Ügyészségi hírek

2021.01.26. 18:09

Szerb embercsempészt állított bíróság elé az ügyészség

A Bicskei Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében kezdeményezte annak a szerb férfinak a felelősségre vonását, aki 2021 januárjában illegális bevándorlókat fuvarozott Magyarországon az osztrák határ felé.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vád szerint a 38 éves férfi hazájában egy ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy pénzért migránsokat szállít át Magyarország területén.

A férfi 2021. január 8-án gyalog lépte át a magyar-szerb határt, majd a megbízója által megadott helyen, Tompa közelében beszállt egy ezzel a céllal otthagyott autóba, és abba felvett kilenc szír bevándorlót.

A férfi a kocsival a megbízója utasítása szerint az M6, az M0, valamint az M1 autópályákon keresztül az osztrák határ felé fuvarozta utasait. Az autópálya bicskei térségében a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták, így cselekménye lelepleződött.

Az ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé a letartóztatásban lévő terheltet.

A Bicskei Járásbíróság két év börtönbüntetést szabott ki az elkövetővel szemben, melynek végrehajtását négy évre felfüggesztette, és öt évre kiutasította őt az országból. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!