de az nemzeti vagyon

2021.01.13. 15:42

Önkormányzati ingatlanra kötöttek törvénysértő szerződést a Velencei-tónál

A Fejér Megyei Főügyészség ügyészi intézkedésre irányuló kérelemre a nemzeti vagyon védelme érdekében egy Velencei-tó melletti ingatlanra vonatkozó földhasználati megállapodás érvénytelensége miatt indított pert a Székesfehérvári Törvényszék előtt.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

Magyarország Alaptörvénye rögzíti, hogy a helyi önkormányzat tulajdona nemzeti vagyon. Kezelésének és védelmének célja a közérdek szolgálata, a közös szükségletek kielégítése, a természeti erőforrások megóvása, valamint a jövő nemzedékek szükségleteinek figyelembe vétele.

Az ügyész a szerződő felekkel mint alperesekkel szemben azért indított pert, mert az egyik Velencei-tó parti település önkormányzata a tulajdonában álló és a nemzeti vagyon részét képező ingatlan hasznosítására egy gazdasági társasággal a közérdeket szolgáló nemzeti vagyon megőrzésének, védelmének, az azzal való felelős gazdálkodásnak a követelményeit meghatározó törvény megsértésével kötött szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!