nem az első eset

2021.01.22. 15:16

Letartóztatásban marad az idős embereket kirabló fehérvári nő

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a nőnek a letartóztatása meghosszabbítását, aki székesfehérvári idős sértettekhez különböző indokokkal bement és tőlük készpénzt és ingóságokat tulajdonított el.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019. decemberétől 2020. decemberéig két idős sértetthez ment be takarítási céllal, illetve azzal az ürüggyel, hogy mikuláscsomagot hozott. A lakásban a sértettek figyelmét elterelte és az egyiktől eltulajdonított 10.000,- Ft készpénzt, valamint egy mobiltelefont, a másiktól pedig 10.000,- Ft értékű aranyékszert. A gyanúsított eltulajdonította továbbá egy bevásárlóközpontban a sértett pénztárcáját a benne lévő 12.000,- Ft készpénzzel és okmányokkal, valamint az egyik áruházban mosószert és illatszert, összesen 4.000,- Ft értékben.

A gyanúsított büntetett előéletű, többször volt büntetve hasonló bűncselekmények miatt, cselekményeit a más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaidejének hatálya alatt követte el, bejelentett munkahellyel, igazolható jövedelemmel nem rendelkezik, vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll. A terhelt tényleges tartózkodási helye nem ismert, így alaposan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna vagy elrejtőzne.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, a gyanúsított letartóztatását 2021. április 23-áig meghosszabbította – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!