fellebbezett

2021.01.25. 16:00

Hatmillió forintot lovasított meg egy velencei ingatlanból, elrendelték a letartóztatását

A Székesfehérvári Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2021. január 16. és 17. között a vele együtt lakó férfi lemezkazettájából eltulajdonított 6.000.000,- Ft-ot.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított együtt lakott két másik személlyel Velencén. Az egyik vele lakó részére egy nő megőrzés céljából 6.000.000,- Ft készpénzt adott át, amelyet a férfi egy kulccsal zárható, a nappaliban lévő lemezkazettába helyezett el. A gyanúsított kulccsal kinyitotta a lemezkazettát és jogtalanul eltulajdonította az abban tárolt 6.000.000,- Ft készpénzt, majd az ingatlanból távozott.

A lopással okozott kár nem térült meg. A gyanúsított érvényes lakó-, illetve tartózkodási hellyel nem rendelkezik, a cselekmény elkövetése utáni mozgása nem ismert, alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a készpénz felkutatását meghiúsítaná, illetve a büntetőeljárásban résztvevő személyeket befolyásolná.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!