Koronavírus Fejérben

2021.01.07. 10:30

Feljelentett évkezdés Bicskén

A január 2-iki szabadtéri újévi koncert miatt feljelentést tettek a bicskei önkormányzat ellen, kifogásolván a gyülekezést.

Zsohár Melinda

Az önkormányzat szokásos újévi koncertjét a járvány miatt szűk körben, szabad ég alatt tartották január 2-án, online közvetítésben hallhatta a lakosság a Pannoniada Gyermekkórus énekét. A Hősök terén megjelentek maszkban, a távolságot betartva követték az eseményt, a szokásos polgármesteri tájékoztató is elhangzott. Lapunk is tudósított az eseményről, amely azonban politikai hullámverésbe torkollt.

Az önkormányzat és a rendőrkapitányság közötti munkakapcsolat miatt az a gyakorlat, hogy a helyi kapitány a megyei rendőr-főkapitányságtól felmentést kér érintettség okán a vizsgálatra. Írásban kerestük meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatát az ügy állásáról. A következő választ kaptuk: „A rendőrségnek előzetesen nem volt tudomása az említett rendezvényről. Az eseményen rendőri intézkedésre nem került sor. Tájékoztatjuk továbbá, hogy az ügy kapcsán közigazgatási hatósági eljárás és szabálysértési eljárás is indult.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!