Fellebeztek

2020.12.08. 15:30

Letartóztatás alatt az ausztriai lakóhelyű szír és palesztin embercsempész

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta a két embercsempész letartóztatását.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A két férfi a nyomozás adatai szerint a magyar-szerb határ közelében két, Magyarország területén illegálisan tartózkodó szír állampolgárt vett fel azért, hogy őket anyagi ellenszolgáltatás fejében Ausztriába szállítsa. A terheltek egyike az egyik személygépkocsival szállította a menekülteket, míg a társa a másik személygépkocsival előfutóként biztosította az útvonalat. A gyanúsítottakat rendőri intézkedés alá vonták, így cselekményük lelepleződött.

A terheltek külföldi állampolgárok, Magyarországon lakó és tartózkodási hellyel nem rendelkeznek, így feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, valamint további hasonló bűncselekményeket valósítanának meg, ezért vonatkozásukban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte, a döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!